Kuchnia na „rozgrzewkę”

Na dworze zimno. Zaglądamy więc na naszą „kulinarną półeczkę” 🙂 i sięgamy po książki z serii wydanej przez Gazetę Wyborczą „Kuchnie świata” :

  • Indie. Tajlandia. Indonezja.
  • Meksyk. Karaiby. Ameryka Środkowa.
  • Afryka. Maroko. Bliski Wschód.

Zawierają one przepisy na egzotyczne i „pachnące słońcem” potrawy (np. wywodzącą się z Tajlandii aromatyczną zupę kokosową z kurczakiem, tanzańskie curry rybne czy apetyczny, meksykański deser churros).  Dania te z pewnością poprawią nastrój i zadziałają rozgrzewająco w tę chłodną, jesienną pogodę. Z a p r a s z a m y!

Reklamy

One thought on “Kuchnia na „rozgrzewkę”

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s